DSS i SRS kritikuju mere Vlade

Funkcioner DSS-a Radojko Obradović izjavio je da ekonomske mere Vlade Srbije ne mogu da pomognu građanima i najavio da DSS neće dati podršku tim merama.

Izvor: FoNet, Beta

Ponedeljak, 23.02.2009.

14:45

Default images

"Svi kažu da će, uz pomoć tih ekonomskih mera, građanima i državi biti bolje, ali niko ne daje brojke, niko ne daje numeričko stanje koje se lako može izračunati, već svi daju paušalne ocene, a to znači i da su mere takve", izjavio je Obradović.

On je ocenio da nisu usvojeni bitni reformski zakoni i da novi poslovnik neće dovesti do poboljšanja rada Skupštine.

Prema njegovim rečima, "od uspešnosti rada Skupštine nema ništa, ukoliko se na svaka dva do tri meseca bude raspravljalo o rebalansu budžeta".

Potpredsednik DSS-a Miloš Aligrudić je rekao da je predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović propustila priliku da zakaže nekonfliktnu i mirnu vanrednu sednicu, na zahtev opozicionih partija, na kojoj bi se raspravljalo o ekološkim zakonima.

Aligrudić je zaključio da je, umesto toga, zakazana sednica na zahtev Vlade i za nju je bilo predviđeno 15 tačaka.

Kada je vladajuća većina shvatila da je to nemoguće, sednica je otkazana, napomenuo je Aligrudić.

"To govori o nesposobnosti ove Vlade da organizuje posao i njihovoj nemogućnosti da razdvoje bitno od nebitnog", zaključio je Aligrudić.

SRS: Najviše koristi imaće "Fijat" i "Delta"

Opoziciona Srpska radikalna stranka ocenila je danas da će najviše koristi od kreditiranja kupovine automobila "punto" imati italijanski “Fijat” kao proizvođač delova i kompanija “Delta” kao prodavac automobila.

Kako se navodi u saopštenju radikala, u fabrici “Zastava” u Kragujevcu samo će se sklapati automobili čiji će se gotovi delovi uvoziti iz Italije, a ta državna fabrika više neće prodavati automobile, već će distribuciju vršiti “Delta”, kompanija Milorada Miškovića.

Srpska radikalna stranka ocenila je da se vladin "antikrizni program" sveo na pomaganje stranih firmi, stranih banaka na teritoriji Srbije i monopolističke kompaniju “Delta” na račun budžeta Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: