Počinje kreditiranje "punta“

Građani od sutra mogu da koriste povoljne kredite sa fiksnom kamatom za kupovinu automobila marke "punto".

Izvor: B92, FoNet

Nedelja, 22.02.2009.

14:49

Default images

Krediti se odobravaju uz fiksnu kamatnu stopu od 4,5 odsto za "punto" proizveden u Kragujevcu, pri čemu je rok otplate od pet do sedam godina. Za osnovni model "punta" odnosno "zastave 10", koji podrazumeva benzinski motor i standard euro 4, cena je 6.999 evra sa porezom na dodatu vrednost.

Rata tako iznosi 97 evra uz rok otplate od sedam godina i 130 evra uz rok otplate od pet godina.

Za model koji podrazumeva i klimu i ABS i ABD kočione sisteme, električne podizače i centralnu bravu potrebno je izdvojiti 9.150 evra, što je 127 evra mesečno uz otplatu na sedam godina i 170 evra mesečno uz rok otplate na pet godina.

Inače, ove nedelje na sednici Vlade Srbije mogao bi da se nađe i dodatni program zamene starog automobila za novi "punto".

"Da smo u STO, ne bi moglo"

Vlada Srbije ne bi mogla da subvencioniše kupovinu Fijatovog automobila "punto" da je Srbija članica Svetske trgovinske organizacije (STO). U tom slučaju država bi morala pod istim uslovima da podstiče kupovinu aubomobila svih proizvođača, rekla je predsednica Komisije za zaštitu konkurencije Dijana Marković-Bajalović.

Ona je u intervjuu FoNetu rekla da su subvencije za kupovinu "punta" u formalno-pravnom pogledu dopuštene, budući da Srbija još nije članica STO.

Inače, uvoznici automobila ocenili su takvu prodaju "punta" kao akciju kojom se dovodi u pitanje slobodno tržište, čime se krši Ustav i nekoliko zakona, prenosi Blic novac.

Oni navode da se ovaj model, koji će proizvoditi Zastava, ne može smatrati domaćim vozilom jer ga ne čini bar 60 odsto komponenti proizvedenih u Srbiji.

Inače, najavljena akcija zamene starih vozila za nove automobile još nije počela, ali se već postavljaju neka pitanja reciklaže automobila, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: