Britanija: Stroži uslovi za strance

Broj radnih dozvola za državljane zemalja koje nisu članice Evropske unije, a žele da se nasele u Velikoj Britaniji biće smanjen od sledeće nedelje.

Izvor: B92

Nedelja, 22.02.2009.

12:53

Default images

To je pokušaj britanske vlade da, u uslovima ekonomske krize, stvori veći broj slobodnih radnih mesta za britanske radnike, objavila je britanska štampa.

Prema pisanju londonskog "Dejli telegrafa", poslodavci će ubuduće, pre nego što im bude dozvoljeno da poslove ponude strancima, morati da ih neko vreme oglašavaju u lokalnim centrima za zapošljavanje širom zemlje.

Biće uvedeni i znatno strožiji kriterijumi za visokokvalifikovane useljenike, čime bi trebalo da bude znatno redukovan broj onih koji u Britaniju dolaze da žive bez prethodno osiguranog zaposlenja.

Pretpostavlja se da će smanjenje ukupnog broja stranih državljana koji se doseljavaju na britansko ostrvo, uvođenjem novih mera, premašiti ranije planiranu redukciju od 12 odsto.

"Dejli telegraf" navodi da se, prema najnovijim vladinim podacima, broj stranaca koji žive i rade u Britaniji udvostručio tokom vladavine laburista i da sada iznosi nešto ispod četiri miliona (samo prošle godine u zemlju ih je došlo više od 150.000).

To znači da je svaki sedmi zaposleni u Velikoj Britaniji - stranac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: