Nemiri na istoku Nigerije

Najmanje četiri osobe su poginule, 28 je teško povređeno, a izvestan broj crkava i džamija je zapaljen na periferiji grada Boči, na istoku Nigerije.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.02.2009.

15:49

Default images

To se dogodilo u blizini oblasti gde su prošlog novembra u verskim sukobima stradale stotine ljudi. Razlog nemira još uvek nije poznat, a stanovnici Bočija su kazali da je situacija pod kontrolom.

"Službe bezbednosti su poslate da se odlučno obračunaju sa vinovnicima nereda", izjavio je na lokalnoj radio-televiziji guverner države Boči Isa Juguda, preneo je Rojters.

Prošlog novembra u susednoj nigerijskoj federalnoj državi Plato, u sukobima muslimana i hrišćana, stradalo je na stotine ljudi, a to su bili najgori nemiri u toj najmnogoljudnijom afričkoj zemlji u proteklih nekoliko godina.

Portparol guvernera države Plato je saopštio da su snage bezbednosti u toj oblasti u stanju pripravnosti, radi sprečavanja eventualnih incidenata.

U Nigeriji živi oko 200 različitih etničkih grupa, uglavnom mirno. Ipak, nakon građanskog rata, vođenog od 1967. do 1970. godine, u toj zapadnoafričkoj zemlji, u kome je stradalo milion ljudi, često dolazi do okršaja na verskoj osnovi, podsetila je britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: