Takmičenje u besedništvu

U Beogradu je održano kvalifikaciono takmičenje u besedništvu "Besede Zoranu u čast", koje organizuje fond "Doktor Zoran Đinđić" i Demokratska stranka.

Izvor: B92

Subota, 21.02.2009.

00:57

Default images

U "Ateljeu 212" nastupilo je 13 takmičara. Finale će se održati 12. marta u Beogradu. Takmičari u retorici su se mesecima spremali za ovaj nastup. Tema ovogodišnjeg takmičenja je "kada ste u veoma teškoj situaciji, onda samo jaka ideja može da vas drži u životu".

Takmičari su se potrudili da na što zanimljiviji način govore o konkretnim problemima u skladu sa temom, odnosno aktuelnim problemom.

Stručni žiri ocenjivao je originalnost izvođenja, jasnoću poruke i reakciju publike. Žiri čine saradnici prijatelji i članovi porodice pokojnog premijera Zorana Đinđića. Kako kažu ovo je pravi način da se održi sećanje na državnika koji i dalje važi za jednog od njaboljih političkih govornika.

Finale takmičenja se tradicionalno održava 12. marta na godišnjicu ubistva Zorana Đinđića. Trećeplasirani i drugoplasirani takmičar će dobiti Đinđićeve knjige, a prvo plasirani kao i u protekle 4 godine nagradu iznenađenja.

Kvalifikaciono takmičenjei u Novom Sadu

Besedništvo u èast Zorana Ðinðiæa (FoNet)
Filip Gurjanov, gimnazijalac iz Novog Sada, pobednik je kvalifikacionog takmičenja u besedništvu "Besede u Zoranovu čast".

Takmičenje je organizovano u sklopu obeležavanja šest godina od ubistva premijera Zorana Đinđića. Besedništvo je veština i umetnost i potrebna su lična ulaganja da bi se na pravi način ovladalo govorničkom veštinom, što je među 16 učesnika pokazao Filip Gurjanov koji se kvalifikovao za polufinale u Subotici.

Ovu nagradu sam doživeo vrlo emotivno i dugo sam se pripremao, kazao je Filip.

Član žirija, predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, rekao je da su mladi ljudi pokazali kroz svoje besede da je pred njima svetla budućnost za koju se Zoran borio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: