Nemačka: Za privredu 50 milijardi €

Gornji dom nemačkog parlamenta, Bundesrat, odobrio je vladin paket za stimulisanje privrede, vredan 50 milijardi evra.

Izvor: B92

Petak, 20.02.2009.

21:08

Default images

Većina članova gornjeg doma, koji predstavljaju 16 nemačkih pokrajina, glasali su u prilog tog paketa, koji uključuje kombinaciju investicija u infrastrukturu i sniženje poreza. Paket, koji je dogovorila koalicija konzervativaca Angele Merkel i socijal-demokrata, usledio je nakon prošlogodišnjeg stimulativnog paketa, vrednog oko 31 milijardu evra, podsetila je agencija Rojters.

Pojedine opozicione partije su pretile da neće podržati paket prilikom glasanja u gornjem domu nemačkog parlamenta, u pokušaju da u njega unesu neke promene, ali je na kraju većina dala podršku tim merama.

Planirani dodatni budžet, koji je usvojila vlada za finansiranja tog paketa, predviđa povećanje kreditiranja u 2009. na 36,8 milijardi evra, što je tri puta više od prošlogodišnjeg nivoa.

Odobreni paket će biti ozakonjen nakon što ga potpiše predsednik Nemačke Horst Keler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: