Vlada od MMF-a traži 4 puta više

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da Vlada Srbije razmatra mogućnost da više nego učetvorostruči ranije odobreni zajam MMF-a.

Izvor: Tanjug

Petak, 20.02.2009.

19:09

Default images

Do sada je Srbiji odobren paket u vrednosti 520 miliona dolara za prevazilaženje posledica tekuće finansijske krize u zemlji. "Očekujemo oko dve milijarde evra od MMF-a za devizne rezerve, a od Evropske unije tražimo oko 400 miliona evra", rekao je Cvetković za agenciju Rojters.

Britanska agencija podseća da je MMF početkom ove godine već odobrio Srbiji jedan zajam, ali uz uslov da Srbija smanji svoj budžetski deficit na 1,75 odsto od vrednosti ostvarenog bruto domaćeg proizvoda (BDP) u 2009.

Lani je Srbija imala budžetski deficit od 2,70 odsto vrednosti BDP-a, navodi se u informaciji Rojtersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: