Vlada ubrzava donošenje Statuta?

Vlada Srbije formirala je tim sa zadatkom da ubrza pripremu Zakona o prenosu nadležnosti na Vojvodinu, što je uslov za donošenje Statuta Vojvodine.

Izvor: FoNet

Petak, 20.02.2009.

17:43

Default images

Prema saznanjima agencije FoNet u Vladi Srbije, članovi tima su ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, ministarka za NIP Verica Kalanović i ministar prosvete Žarko Obradović.

Zadatak tima je da objedini sve sugestije i mišljenja iz ministarstava i da u što kraćem roku pripremi nacrt zakona.

Pajtić razgovarao sa Radojčićem

Predsednici Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i Narodne skupštine Republike srpske Igor Radojičić razgovarali su danas o unapređenju privredne saradnje pokrajine i RS kako bi bili umanjeni negativni uticaji svetske ekonomske krize, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Razgovarano je o merama koje se preduzimaju u izgradnji saobraćajne infrastrukture i razvoju energetike, oblastima veoma bitnim za privredni razvoj, zapošljavanje i nove investicije u RS i Vojvodini.

Pajtić i Radojičić su ukazali mogućnosti razvoja regionalne i prekogranične saradnje Vojvodine i RS, saradnje lokalnih samouprava, a posebno razmene iskustava u procesu evropskih integracija, navedeno je u saopštenju.

Delegacija Narodne skupštine RS posetila je Izvršno veće i Skupštinu Vojvodine.

LDP pokreće kampanju "Dogovor za Vojvodinu"

Liberalno demokratska partija smatra da bi Zakon o nadležnostima Vojvodine trebalo da, efikasnije od Statuta, afirmiše vojvođansku autonomiju, izjavio je danas predsednik te stranke Čedomir Jovanović.

Jovanović je na konferenciji za novinare rekoa da unutar vladajuće koalicije nema političke volje da, kroz modernizaciju države, afirmiše autonomiju Vojvodine i ostvari širu decentralizaciju na teritoriji cele Srbije.

On je najavio da će ta stranka tokom proleća pokrenuti kampanju širokih političkih konsultacija - "Dogovor za Vojvodinu", a kako bi se obezbedila podrška za usvajanje tog zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: