Počeo 37. FEST

Britanski glumac Ralf Fajns otvorio je večeras u Beogradu 37. FEST. Prvi film posle ceremonije otvaranja bio je njegov novi film "Čitač".

Izvor: B92

Petak, 20.02.2009.

09:14

Default images

Ovogodišnji budžet za FEST iznosi oko 50 miliona dinara, a do danas je prodato preko 60.000 karata. Do 1. marta, na FEST-u će biti prikazano oko 80 filmova u Centru Sava, Dvorani kulturnog centra Beograda, bioskopu "Balkan" i Muzeju kinoteke.

"Velika je čast biti ovde i otvoriti 37. FEST. Hvala što ste me pozvali", rekao je Fajns.

"Verujem da je film sjajno sredstvo da shvatimo ko smo i da prevaziđemo barijere jezika i nacionalnosti. To je nešto što treba da poštujemo i da slavimo. Film može da nas leči, provocira i nasmeje", dodao je on.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas primio je danas u Starom dvoru slavnog britanskog glumca.

Fajnsu će 21. februara biti uručeno i priznanje Jugoslovenske kinoteke "Zlatni pečat", za doprinos svetskoj filmskoj umetnosti, koje dobija i poljski reditelj Jerži Skolimovski.

Fajns će, kako je ranije najavljeno, u Beogradu snimati delove svog rediteljskog debija, filma "Koriolan", a gradonačelnik Đilas na 20-minutnom sastanku obećao mu je podršku grada.

Više o Festivalu možete čitati na stranicama Kulture, a tamo možete pronaći i intervju sa piscem knjige po kojoj je urađen film "Čitač".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: