Pet štrajkača dobilo otkaz

Radnik čačanske firme "Niskogradnja" Radovan Nikolić izjavio je da je pet radnika, od njih 95 koji su već 18 dana u generalnom štrajku, danas dobilo otkaz.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2009.

15:31

Default images

On je kazao da je tih pet radnika dobilo otkaz od direktora "Niskogradnje" Radomira Dodera zbog učešća u generalnom štrajku, ali da se ne znaju kriterijumi po kojima su oni izabrani od ostalih učesnika štrajka. Nikolić je rekao da su radnici i dalje u štrajku sa potpunom obustvom rada i protestu, koji su započeli 2. februara, zbog neisplaćene četiri zarade.

Prema njegovim rečima, radnici će štrajkovati sve dok im vlasnik ne isplati četiri zaostale plate, topli obrok, regres i putne troškove za pet meseci.

Radnici su na početku štrajka i protesta blokirali firmu tako što nisu dozvoljavali nikome iz rukovodstva da uđe u upravnu zgradu na čijim vratima je bio postavljen lanac sa katancem i dananoćno su protestovali ispred firme.

Opštinski sud je 12. februara doneo privremenu meru o uklanjanju lanca i katanca sa vrata upravne zgrade, po tužbi vlasnika "Niskogradnje" Milenka Zimonjića, koji je tužio 14 štrajkača za zauzimanje poseda.

Nadležni organi su pre dva dana izvršili deblokadu firme i skinuli lanac i katanac, a rukovodstvo firme je ušlo u upravnu zgradu u kojoj od tada radi.

Radnici su nastavili štrajk i protestna okupljanja u prostorijama firme od 8 do 15 časova.

"Niskogradnju", koja zapošljava oko 120 radnika i bavi se izgradnjom i održavanjem saobraćajnica, kupio je na aukciji u aprilu 2007. godine beogradski biznismen Milenko Zimonjić, rođen u Čačku, po ceni deset puta većoj od početne, za 230 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: