Uhapšen i peti osumnjičeni

Mađarska policija privelaje i petog osumnjičenog za napad na rukometaše Vesprema, kada je ubijen Rumun Marijan Kozma.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2009.

11:09

Default images

Tada su povređeni Žarko Šešum iz Srbije i Ivan Pešić iz Hrvatske. Čaba B. je uhvaćen u Zalaegersegu i odveden je u Vesprem na saslušanje, rekla je portparolka Policijske kapetanije županije Vesprem Piroška Varadi.

U ponedeljak je priveden i Gabor P. (32) iz Budimpešte, a prema rečima rukovodioca istrage Zoltana Bolčika, "krug osumnjičenih bi mogao da se još proširi".

Glavni osumnjičeni, Šandor Rafael i Đeze Nemet, uhvaćeni su na osnovu međunarodne poternice u Austriji samo dan nakon zločina, dok se Ivan Stojka nešto kasnije sam predao. Očekuje se da će Rafael i Nemet sutra biti izručeni mađarskim organima.

Ubistvo se dogodilo 8. februara u baru "Patriot" (ili "Škorpion") , kada je grupa od 30-ak ljudi napala rukometaše MKB Vesprema, koji su proslavljali rođenje sina jednog od igrača.

Kozma je više puta uboden u grudi, Pešić u leđa, zbog čega mu je kasnije morao da bude izvađen jedan bubreg, dok je Šešum dobio snažan udarac nogom u glavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: