Tadić: Očuvanje identiteta u BiH

Srbija ima jasan ekonomski interes u BiH, a srpski narod u Bosni ima interes da očuva sopstveni identitet i kulturu, kaže predsednik Srbije Boris Tadić.

Izvor: B92, TV Hajat

Četvrtak, 19.02.2009.

09:15

Default images

To je legitimno kao što je to legitimna težnja i Bošnjaka koji žive u Srbiji, rekao je Tadić u intervjuju bosanskoj televiziji Hajat. Tadić je današnju Bosnu uporedio sa nekadašnjom Jugoslavijom i rekao da tri naroda moraju da se slože oko minimuma zajedničkog interesa kako bi "očuvali zajednički život u BiH".

Na pitanje zašto predstavnici Bosne i Hercegovine još uvek nisu posetili Srbiju, Tadić je rekao da takav odnos smatra neprirodnim, ali da za to postoje, kako su mu rekle kolege iz Sarajeva, dva razloga.

Reč je o činjenica da je Ratko Mladić i dalje na slobodi i to što u srpskom parlementu nema deklaracije o osudi zločina u Srebrenici, dodao je Tadić.

Nakon što je posetio Srebrenicu, Tadić je istakao da nikada neće prestati da poziva svoje kolege da to isto učine kada je reč o srpskim žrtvama u proteklom ratu.

"I meni je kao političaru u Srbiji možda bila omča oko vrata odlazak u Srebrenicu i verujte mi da, nakon perioda nerazumevanja, ljudi razumeju - narod razume, ponekad političari i takozvane elite ne razumeju", kaže on.

"Nemojte nikada očekivati od mene da ću ja izneveriti interese srpskog naroda braneći pravo Bošnjaka na legitimne interese.Moj posao je da branim iznad svega srpske nacionalne interese. Nikada nemojte očekivati od mene da dovodim u pitanje Republiku Srpsku", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: