DS: Nema podela oko statuta

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Dušan Elezović izjavio je da u toj stranci ne postoje podele oko teksta novog Statuta Vojvodine.

Izvor: Beta, Dnevnik

Četvrtak, 19.02.2009.

01:49

Default images

Elezović je rekao da je uveren da će statut i zakon o nadležnostima Vojvodine biti usvojen u republičkom parlamentu "najkasnije do sredine marta". "Ne postoje nikakve podele unutar DS-a po pitanju statuta, niti u tom pogledu postoje bilo kakvi problemi unutar vladajuće koalicije na republičkom nivou vlasti", kazao je Elezović za novosadski Dnevnik.

Dodao je da ne očekuje nikakve probleme ni prilikom utvrđivanja "pravnih i tehničkih" korekcija predloženog statuta u pokrajinskom parlamentu, uprkos protivljenju nekih stranaka da se vojvodjanski poslanici ponovo izjašnjavaju o predlogu koji su usvojili sredinom oktobra prošle godine.

Najavio je da će se Skupština Vojvodine o "pravno-tehničkoj redakciji statuta" izjašnjavati krajem februara ili početkom marta, odnosno čim bude usvojen predlog zakona o nadležnostima pokrajine.

Elezović je objasnio da neće biti suštinskih izmena teksta statuta, već će doći samo do tehničko-jezičke i pravne redakcije teksta statuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: