Neusklađenost zakona sa Ustavom

Predsednica Ustavnog suda kaže da je stanje u ustavnopravnom sistemu Srbije, zbog neusklađenosti zakona sa Ustavom, najveći problem u radu tog suda.

Izvor: Beta, Politika

Četvrtak, 19.02.2009.

01:46

Default images

Bosa Nenadić je izjavila da Ustavni sud može da ukloni pojedine zakone i odredbe nesaglasne sa Ustavom, ali da time ne pravi dobar pravni sistem i zdravo društvo, već ostavlja pravnu prazninu koju može da otkloni samo Narodna skupština.

"Protekli su svi rokovi za usklađivanje zakona sa Ustavom, a sporo teče i njegova harmonizacija sa međunarodnim aktima", rekla je Nenadićeva u intervjuu Politici, ocenivši da je Skupština Srbije kao nosilac zakonodavne vlasti najodgovornija za ustavnopravni sistem.

Ona je upozorila da praksa parlamenta da ne odgovara na upite Ustavnog suda ne vodi jačanju vladavine prava, autoriteta same skupštine, pa ni Srbije kao ustavne države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: