Sukobi na ostrvu Lampeduza

Na desetine ljudi je povređeno na italijanskom ostrvu Lampeduza u sukobima ilegalnih imigranata i snaga reda iz Centra za identifikaciju i proterivanje.

Izvor: Beta

Sreda, 18.02.2009.

19:31

Default images

"Postoji revolt imigranata kojih trenutno ima 860 u centru. Neki od njih su hteli da pobegnu, ali su ih snage reda potisnule", rekao je šef policije Đirolamo Facio informativnom televizijskom kanalu Skaj TG24. Agencija Ansa javila je da su imigranti prethodno izazvali požar u znak protesta zbog najavljenog vraćanja 107 ilegalnih imigranata poreklom iz Tunisa.

Agencija navodi da je na destine ilegalnih imigranata i policajaca lakše povređeno, a da su tri imigranta i jedan vatrogasac doživeli trovanje dimom.

Samo tokom prošle godine na Lampeduzu se iskrcalo skoro 31.700 imigranata što je za 75 odsto više nego 2007.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: