Odbačena tužba Aleksandra Tijanića

Direktorka Komiteta pravnika za ljudska prava Biljana Kovačević-Vučo rekla je da je sud u Beogradu odbacio tužbu koju je protiv nje podneo Aleksandar Tijanić.

Izvor: Beta

Sreda, 18.02.2009.

19:03

Default images

Kovačević-Vučo rekla je da je sud u prvostepenom krivičnom postupku odbacio kao neblagovremenu tužbu za uvredu i klevetu koju je generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić podneo 2006. godine protiv nje, kao izdavača knjige "Slučaj službenika Aleksandra Tijanića".

"Sud je doneo jedinu moguću odluku, ali je postupak trajao tri godine iako nije bilo osnova za tužbu, a Tijanić je imao prostor za zloupotrebu i vređanje suda. Sve vreme on je koristio sud kao pozornicu", rekla je Kovačević-Vučo.

Ona je podsetila da je Tijanić izgubio prethodnih pet sudskih sporova koje je pokrenuo protiv nje i dodala da je preostalo da sud donese još jednu odluku u postupku u kome je on zatražio naknadu od 8,5 miliona dinara za duševnu patnju zbog uvrede časti.

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić i njegovi punomoćnici uložili su žalbu Okružnom sudu u Beogradu na rešenje kojim je odbačena njegova tužba protiv predsednice Komiteta pravnika za ljudska prava Biljane Kovačević-Vučo, rečeno je u tom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: