Nagrađen projekat o siromaštvu

Projekat utvrđivanja siromaštva u Srbiji jedan je od 13 projekata koji su nagrađeni u okviru takmičenja Svetske banke.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.02.2009.

13:28

Default images

"Projekti koji su danas nagrađeni pokazuju da stalnim naporima, inovacijama i dodatnim akcijama, možemo poboljšati svakodnevni život ljudi u regionu", izjavio je potpredsednik Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Šigeo Kacu prilikom uručenja nagrada u Vašingtonu.

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej ocenio je da je Srbija shvatila da je Strategija za smanjenje siromaštva moćno oružje za harmonizovanje politika koje pospešuju privredni rast i doprinose smanjenju siromaštva, navedeno je u saopštenju Svetske banke.

"Zahvaljujući ovom projektu, Srbija sada može da napravi sveobuhvatnu analizu, tako da oni koji donose odluke imaju valjane informacije na osnovu kojih mogu da kreiraju politiku u uslovima koji se brzo menjaju", rekao je Grej.

Republički zavod za statistiku je, uz finansijsku podršku na osnovu učešća u projektu, izradio studiju o životnom standardu stanovništva.

Srpski stručnjaci su na temelju te studije uradili kompletnu analizu siromaštva, koja je pokazala da su najsiromašniji stanovnici oni koji žive na selu, neobrazovani, izbeglice i raseljena lica, dok su Romi najsiromašnija etnička grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: