Subotičanin kastriran u napadu

P.K. (43) iz Oroma primljen je sinoć u Subotičku opštu bolnicu, nakon napada nepoznatih razbojnika u kojem je kastriran.

Izvor: B92

Sreda, 18.02.2009.

11:38

Default images

P.K. iz Oroma primljen je sinoć u Subotičku opštu bolnicu, nakon napada nepoznatih razbojnika u kojem je kastriran. Njegovo stanje je stabilno, a policija traga za napadačima na P.K. Ovo je samo jedan od mnogih napada koji se u poslednjih nekoliko meseci dešavaju u Subotici, zbog čega je subotički gradonačelnik zatražio sastanak sa čelnicima pravosuđa i policije.

P.K. su, prema navodina policije sinoć u naselju Aleksandrovo napale i opljačkale nepoznate osobe.

U subotičkoj bolnici je rečeno da je pacijent juče nakon napada sam došao do bolnice, da je bio svestan, kao i da je tvrdio da su ga napali i tražili mu novac.

Takođe je navedeno da je P.K. najpre ukazana pomoć na urgentnom odeljenju, nakon čega je i operisan, tako da je njegovo stanje sada stabilno.

Lekar napadnutog rekao je danas da je pacijent stabilan i da su prognoze dobre.

Doktor Andor Šejmeši je kazao da da će pacijentu muški polni hormoni biti nadomeštani.

"Iznenađenje je bilo da je kastracija uradjena kao da je obavilo stručno lice", rekao je Šejmeši.

Ovo je samo jedno od brojnih razbojništava koja su se u Subotici dogodila tokom poslednjih godinu dana. Nedavno je izboden košarkaš spartaka Miladin Krstić, a dešavaju se i napadi na policajce.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić izjavio je nedavno da je nezadovoljan radom policije i pravosuđa i zatražio hitan sastanak kako bi se ovim pojavama stalo na put.

“Ne sme biti razlike između bogatih i siromašnih, svi moraju odgovarati”, rekao je Vučinić.

Prema nezvaničnim informacijama, probleme u Subotici prave takozvani “tatini sinovi”, deca pojedinih imućnih roditelja.

Dok stvar ne dođe do suda, oštećeni često naprasno “zaborave” šta se desilo, pa vinovnici i ne snose odgovornost za sve što su počinili.

Tako, pojedinci u Subotici imaju i više od 50 prekršajnih i krivičnih prijava, ali se i dalje slobodno šetaju ulicama i izazivaju nasilje.

Dačić: Ispunićemo svoj deo posla

Nakon što je posle niza incidenata u Subotici gradonačelnik Saša Vučinić zatražio sastanak sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaštva i suda, kako bi razgovarali o pogoršanju nivoa bezbednosti u tom gradu, ministar policije Ivica Dačić kaže da je policija otkrila počinioce skoro svih krivičnih dela i deo odgovornosti prebacuje na pravosuđe.

“Drugo je pitanje prevencije, odnosno obezbeđivanja uslova da se takve stvari ne dešavaju. O tome smo spremni da razgovaramo”, kazao je Dačić.

“Policija hapsi, ali procesuiranje je u rukama pravosudnih organa. Neke od tih primedbi se sigurno odnose i na pravosudne organe. Što se tiče policije, mi ćemo ispuniti svoj deo posla”, naveo je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: