Bez kandidata za Savet RRA

Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje nije razmatrao predloge o novim kandidatima za mesta u Savetu Radiodifuzne agencije jer nije dobio predloge.

Izvor: B92

Utorak, 17.02.2009.

14:01

Default images

Nevladine organizacije i medijska udruženja nisu predložili predstavnike koji bi zamenili članove kojima danas ističu manadati. Predsednica Saveta Radiodifuzne agencije (RRA) Vesna Marjanović rekla je da je Odboru trebalo da budu dostavljeni predlozi ovlašćenih predlagača, alli oni to nisu uradili.

Obe grupe trebalo je da predlože ukupno četiri kandidata, od kojih bi, zatim, Skupština, izabrala dva.

Predstavnici vladajuće koalicije tražili su da se ponovo objavi javni poziv jer su, kako su naveli, istekli rokovi za predlaganje kandidata.

"Na taj način smo želeli da vratimo odgovornost onima koji po zakonu to i treba da predlože i da im damo novi rok da predlože svoje kandidate", rekla je Marjanovićeva.

Predstavnici LDP-a su, međutim, naveli da to nije najbolje rešenje. Oni su zatražili da se o tome raspravlja na narednoj sednici, s obzirom na to da na današnjoj sednici nisu bili prisutni ostali predstavnici opozicije, jer su otputovali u Zvečan.

Odbor za kulturu i informisanje prihvatio je to mišljenje i zaključio da će se o tome raspravljati za nekoliko dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: