Blokada veterana u Valjevu

Više od 200 ratnih veterana blokiralo je saobraćaj i ulaze u zgradu Skupštine grada Valjeva i Opštinskog suda, tražeći da im se isplate ratne dnevnice.

Izvor: B92

Utorak, 17.02.2009.

13:56

Default images

"Od Vlade Srbije tražimo da zahtev za isplatu dnevnica reše u roku od sedam dana, i da se prekine sa suđenjima. U slučaju da to ne bude prihvaćeno, svakodnevno ćemo blokirati zgradu Opštinskog suda u Valjevu sve dok se naši zahtevi ne reše", rekao je predsednik Udruženja boraca rata od 1990. u Valjevu Ljubomir Bradić.

On je istakao da su rezervisti nezadovoljni radom nadležnih službi u gradskoj skupštini, koje ne sprovode odluke Skupštine grada, a koje se odnose na povlastice u plaćanju komunalnih uluga, troškova prevoza i drugih odluka u korist boraca.

Takođe, neopravdano se odlaže i podizanje spomenika izginulim borcima u ratu, a ne izvršavaju se ni druga data obećanja.

Gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević obratio se nezadovoljnim borcima i rekao da je nedopustivo da se na takav način blokira rad opštinskog parlamenta i pozvao je rezerviste da njihova delegacija dođe na razgovor u Skupštinu grada jer nema razloga da se donete odluke Skupštine grada ne izvršavaju.

Ako je do nekog zastoja i došlo, on se može za kratko vreme otkloniti, rekao je Jakovljević, dodajući da borci ne mogu određivati mesto gde će se spomenik podići.

Ratni rezervisti su zatim pola časa držali u blokadi i zgradu Opštinskog suda u Valjevu, ne dozvoljavajući da u nju bilo ko uđe od stranaka ili zaposlenih u sudu.

Činimo ovo, rekao je Bradić, u cilju podrške onim sudijama koji časno, ne prihvatajući političke i druge pritiske, žele da reše naše zahteve za isplatu ratnih dnevnica.

Za isplatu ratnih dnevnica tužbe je podnelo više od 3.000 boraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: