Čanak će tužiti Velimira Ilića

Poslanik LSV-a Nenad Čanak podneće tužbu protiv lidera Nove Srbije Velimira Ilića jer je izjavio da je Čanak u Skupštini govorio pod uticajem narkotika.

Izvor: B92

Utorak, 17.02.2009.

13:43

Default images

Nenad Čanak i Velimir Ilić verbalno su se sukobili za skupštinskom govornicom prošle nedelje zbog negodovanja Ilića što je pozivnice za proslavu Dana državnosti uputio ministar za rad i socijalna pitanja Rasim Ljajić.

Zbog Ilićeva izjave da je to sramota za sve što je srpsko, što je ocenjeno kao govor mržnje, Čanak je rekao da je Ilić "dripac", posle čega su mediji preneli Ilićevu izjavu da je Čanak bio pod uticajem narkotika.

Čanak je kazao da tvrdnje da je bio pod narkoticima nisu tačne i dodao je da je tog dana zbog tih izjava otišao u Klinički centar u Novom Sadu na testiranje, koje je pokazalo negativne rezultate na narkotike.

"Taj rezultat iz Kliničkog centra biće argument na sudu. Tražiću da se Iliću ukine poslanički imunitet, pa da se već jednom u ovoj zemlji počne sankcionisati laž", kazao je Čanak novinarima u Skupštini Srbije.

Čanak: Ne pristajemo na izmenu teksta statuta

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da ta stranka ne pristaje na izmene teksta Statuta Vojvodine.

Čanak je na sednici Glavnog odbora LSV-a rekao da njegova partija naročito ne pristaje na izmene teksta statuta koje bi imale suštinski karakter.

Kako prenosi Biro za informisanje LSV-a, Čanak je kazao da njegova stranka podržava Predlog statuta Vojvodine zato što smatra da se iz toga može otvoriti diskusija.

"Ta diskusija će najzad doći do činjenice da pitanja koja LSV postavlja već 19 godina nisu otvorena ni kao tema za razgovor, a kamoli za dogovor", naveo je Čanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: