Gardijan: Srbija traži Mladića

Gardijan piše da je Srbija pod budnim okom EU poslednjih nedelja vidno povećala napore da pronađe i uhapsi haškog optuženika Ratka Mladića.

Izvor: FoNet, Gardijan

Utorak, 17.02.2009.

12:14

Default images

Prenoseći izjavu šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića, da su neke zapadne obaveštajne službe u Beograd poslale timove obaveštajaca koji sada rade na Mladićevom hvatanju, londonski list piše da se najverovatnije radi o američkim i britanskim agentima.

Gardijan, kako prenosi Bi-Bi-Si na srpskom, dodaje da su obe zemlje u ne tako davnoj prošlosti pomagale balkanskim državama u potrazi za ratnim zločincima.

Potraga za Mladićem poslednjih dana intenzivirana je i u redovima međunarodnih snaga u Bosni, piše Gardijan, i podseća da su hapšenje Mladića, kao i drugog haškog optuženika Gorana Hadžića, jedine preostale prepreke na putu Srbije ka EU.

Londonski list, međutim, tvrdi da potragu donekle usporavaju kadrovi u srpskim tajnim službama koje velikim delom čine "ljudi zastarelih shvatanja, zaostali još iz Miloševićevog vremena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: