Broj žrtava u požarima raste

Policija Viktorije saopštila je da je broj žrtava šumskih požara u toj australijskoj državi dostigao cifru od 189, ali da to nije i konačan bilans.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.02.2009.

13:28

Default images

Ovo je prvi put, od prošlog četvrtka, da se policija oglašava sa novim brojem žrtava. Prema procenama policije, broj žrtava će i dalje rasti.

"Nismo želeli da izlazimo sa novim brojem žrtava dok ne obavimo kompletnu i potpunu identifikaciju leševa", izjavio je Stiv Fontana pomoćnik Šefa policije Viktorije, dodavši da je proces identifikacije izuzetno složen jer su tela potpuno ili delimično spaljena.

Ipak, niko niježeleo da potvrdi ili opovrgne mogućnost da je tokom protekle sedmice u vatrenoj stihiji živote izgubilo oko 300 žitelja manjih sredina severoistočno od Melburna.

Najveći broj požara u Viktoriji je lokalizovan, mada nekontrolisano gori još oko desetak, ali bez direktne opasnosti po naseljena mesta i ljude.

Podsetimo, u prošlonedeljnim katastrofalnim požarima za sada je poznato 189 žrtava, izgorelo je više od 1300 kuća i opustošeno skoro 350 hiljada hektara šume i šumskog rastinja.

Vlada Australije proglasila je nedelju, 22. februara, za nacionalni Dan žalosti za žrtvama šumskih požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: