Sutra novi načelnik Generalštaba

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da će predsednik Srbije Boris Tadić sutra imenovati načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Izvor: B92

Subota, 14.02.2009.

18:52

Default images

"Nadam se i siguran sam da ćemo sutra imati priliku da čujemo ko je načelnik, a ko je zamenik načelnika Generalštaba", rekao je Šutanovac, gostujući u vestima na TV B92. On je rekao da će "praktično svi kandidati koji su se pojavljivali u javnosti dobiti njegovo pozitivno mišljenje, jer su svi kvalitetni oficiri sa velikim stažom i trupni oficiri koji dobro poznaju vojsku".

Na pitanje ko su kandidati za te funkcije, Šutanovac je rekao da je kandidata bilo puno, ali da treba sačekati do sutra da se vidi ko će biti novi načelnik i zamenik načelnika Generalštaba.

"Da govorim sada o kandidatima, a znam koje je konačno rešenje – ne bi bilo korektno", rekao je on.

Šutanovac je rekao i da očekuje da Vlada Srbije do kraja februara usvoji nacrte strategije nacionalne bezbednosti i strategije odbrane i da ih potom uputi Skupštini Srbije.

Na pitanje o razgovorima sa NATO o ukidanju Kopnene zone bezbednosti, Šutanovac je rekao da se ti razgovori još vode na tehničkom nivou, ali da "idu u dobrom pravcu".

"Mislim da se kreću u dobrom pravcu, ali to je stvar koja je na dugačkom štapu i moramo pažljivo da vidimo na koji način da to rešimo u obostranu korist", kazao je on.

Ministar odbrane Srbije je rekao i da će njegovo Ministarstvo do kraja marta završiti "zakonodavnu aktivnost", kao i da će biti nastavljene reforme u Vojsci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: