Ubijeno 40 ruandskih pobunjenika

Najmanje 40 ruandskih pobunjenika iz plemena Hutu ubijeno je prilikom vazdušnih udara na njihov kamp u istočnom Kongu, saopštila je vojska te afričke zemlje.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

12:27

Default images

"Vazdušni udari na uporišta pobunjenika pokrenuti su iz Kašebere gde je bio održan sastanak komandanata. Rezultat napada je više od 40 ubijenih i mnogo ranjenih", navodi se u saopštenju Vojske Konga.

Agencija Rojters navodi da je to bio najjači napad tokom trajanja tronedeljne zajedničke kongoško-ruandske vojne ofanzive.

Britanska agencije podseća da je vlada Konga prošlog meseca odbrila da na hiljade ruandskih vojnika uđe u kongošku provinciju Severni Kivu da bi učestvovali u zajedničkim operacijama sa ciljem da se razoružaju ruandski Hutu pobunjenici koji su godinama uzročnici sukoba u centralnoj Africi.

Kopnene vojne snage dveju afričkih zemalja takođe su napale dobro branjeno sedište jedinice Demokratske snage za oslobađanje Ruande u selu Madžembe i naneli "velike gubitke", dodaje se u vojnom saopštenju.

Potparol mirovne misije Ujedinjenih nacija koja broji 17.000 pripadnika u Kongu nije bio u mogućnosti da potvrdi navedene informacije o napadima, napominje se u izveštaju Rojtersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: