Problemi koalicije u Leskovcu

U Leskovcu dva puta ove nedelje zbog nedostatka kvoruma nije održana sednica lokalnog parlamenta.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

09:35

Default images

Od 75 odbornika u sali je bilo samo 37, a vladajuća koalicija još uvek ne zna gde su im se izgubila trojica odbornika. Vladajućoj koaliciji u Leskovcu, sastavljenoj od radikala, narodnjaka, socijalista, PUPS-a, PSS-a i SDP-a, nedostajao je samo jedan odbornik za održavanje sednice.

Kvoruma nije bilo jer se nisu pojavila dvojica odbornika iz DSS-a i jedan iz PSS-a, pa je sednica odložena na neodređeno vreme. U DSS-u kažu da su im odbornici bolesni, a u PSS-u ne znaju gde ime je odbornik.

Predsednik Skupštine grada i lider socijalista Živojin Stefanović, koji već šest meseci odbija ponudu demokrata da promeni koalicione partnere, ne isključuje mogućnost da razgovara sa bilo kim kako ne bi došlo do uvođenja privremenih mera.

"Legitimno pravo opozicije je da ne čini kvorum na početku sednice. Najverovatnije ni ja ne bih činio kvorum da sam opozicija. Što se tiče SPS-a i mene lično, uradićemo sve da do privremenih mera u Leskovcu ne dođe, dosta ih je bilo. Nismo takvi da ne možemo razgovarati sa bilo kojom političkom opcijom u Leskovcu koja je dobila mandat od građana", kaže Stefanović.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović iz Srpske radikalne stranke optužio je opoziciju da vrši pritisak na odbornike da ne prisustvuju sednici.

"Organi moraju da istraže ko utiče i na koji način. Imate optužbe i sa strane opozicije i sa strane lokalne samouprave, odnosno većine. Znači, ozbiljne optužbe i sa jedne i sa druge strane, organi treba da istraže u kom pravcu se deluje i zbog čega se to radi", kaže Cvetanović.

U Demokratskoj stranci negiraju optužbe, a šef odborničke grupe DS-a Saša Pešić ocenjuje da su neki odbornici vladajuće koalicije odbili da prisustvuju sednici jer su nisu zadovoljni radom gradske vlasti.

"Od samog početka veliki broj odbornika je nezadovoljan radom lokalne vlasti. Bar 5-6 odbornika SRS-a znam koji su nezadovoljni, ali iz straha ne smeju to da kažu. Znam odbornike iz gotovo svih partija vladajuće većine, pitanje je bilo trenutka kada će neko imati hrabrosti da to uradi", kaže Pešić.

U poslednjih šest godina u Leskovcu su dva puta uvođene privremene mere zato što nije funkcionisala lokalna skupština. Poslednji rok za održavanje ove sednice je 26. mart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: