Rim: Radnici protiv politike vlade

Hiljade radnika štrajkovalo je u Rimu protiv ekonomske politike italijanske vlade, dok su ministri finansija zemalja G7 počinjali sastanak o globalnoj krizi.

Izvor: Beta

Petak, 13.02.2009.

21:36

Default images

Po navodima organizatora protesta, osmočasovni štrajk okupio je oko 700.000 ljudi, uključujući štrajkače i one koji su im davali podršku. Štrajk su predvodili metalci i radnici javnog sektora, zahtevajući bolje ugovore o radu i veće poreske namete bogatima kako bi se pomoglo onima koji su najviše pogođeni krizom.

Vlast je kritikovala radnike što štrajkuju u vreme krize. Ministar rada Mauricio Sakoni, rekao je da "greška prekidati proizvodnju" i pozvao je sindikat da razmisli o tome.

Prema danas objavljenim podacima, Italija proživljava najveću ekonomsku krizu od 1980-ih, i u poslednjem kvartalu 2008. godine privredna aktivnost u zemlji opala je za 1,8 odsto, više nego u evro-zoni gde je smanjenje 1,5 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: