Moskva: Pretučeni demonstranti

Oko desetak mladića pretukla je u Moskvi metalnim šipkama demonstrante koji su lepili plakate sa porukama "Dole sa KGB-ovskom vlašću" i "Rusija bez Putina".

Izvor: Beta

Petak, 13.02.2009.

20:10

Default images

Batinaši su prvo napali starije ljude među demonstrantima, koji su bili na začelju povorke od 50-ak ljudi, a kada je organizator protesta Aleksej Kazakov pokušao da ih zaštiti, mladići koji su prethodno izašli iz automobila, opkolili su ga i pretukli.

"Video sam te momke na mnogim skupovima poslednjih meseci, ista ta lica", izjavio je Kazakov koji je posle incidenta morao da zatraži pomoć u bolnici.

Kazakov tvrdi da su mladići članovi organizacije "Mlada Rusija", za koju se u ruskoj javnosti navodi da je bliska vlasti u Kremlju.

Ruska policija često je ranije nasilno gušila neprijavljene demonstracije, ali demonstranti se sada suočavaju sa novom pretnjom - bandama mladih koji odrađuju prljavi posao za Kremlj, ocenjuje Asošijeted pres.

Sličan takav napad dogodio se 31. januara, kada su mladići pretukli grupu ljudi u neposrednoj blizini policije koja nije reagovala.

"Vlada nema ništa sa takvim aktivnostima", izjavio je tim povodom portparol ruskog premijera Dmitrij Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: