Dva prinudna sletanja u Skoplju

U razmaku od jednog sata, danas su uspešno obavljena dva prinudna sletanja aviona na skopski aerodrom "Aleksandar Makedonski".

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

19:44

Default images

Incidenti koji su mogli imati katastriofalne posledice zahvaljujući sreći i pre svega iskustvu pilota prošli su bez posledica. Prvo je oko 16 sati i 5 minuta avion mađarske kompanije “Matav” sleteo na arodromsku pistu sa samo jednim motorom, budući da mu je tokom leta u blizini Skoplja otkazao drugi motor.

U avionu je bilo 64 putnika, a pilot je zahvaljujući iskustvu uspeo da zadrži balans i da bezbedno sleti na skopski aerodrom.

Otprilike sat kasnije, sa skopskog aerodroma poleteo je avion “Austrija erlajnsa”, kome je otkazao mehanizam za uvlačenje točkova u trup aviona.

Avion je odmah morao da sleti.

Direktor aerodroma u Skoplju Zoran Ikievski potvrdio je da je došlo do incidenata, ali je rekao da oni nisu retkost u aviosaobraćaju i da je nije bilo velike opasnosti.

Oba sletanja po hitnoj proceduri izvedena su po propisanim pravilima u ovakvim slučlajevima, kažu nadležni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: