Poginuli članovi SRS-a

U saobraćajnoj nesreći kod Kaća poginuli su predsednik Gradskog odbora SRS-a u Novom Sadu Zoran Đaković i još tri člana stranke.

Izvor: B92, Beta

Petak, 13.02.2009.

18:20

Default images

Džip, u kome su stradali članovi SRS-a, survao se sinoć oko 23 sata, iz za sada neutvrđenih razloga, sa Kaćkog mosta u kanal Dunav-Tisa-Dunav. Načelnik Sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je večeras da su spasilačke ekipe pronašle džip u kojem su bili stradali.

Marić je agenciji Beta rekao da su ronioci nakon detaljnog pregleda mesta udesa locirali džip i da je velika verovatnoća da se u vozilu nalaze tela svih postradalih.

"Sada nam sledi akcija kačenja vozila za sajlu, nakon čega ćemo pažljivo dizalicom izvući džip iz vode na obalu", rekao je Marić.

Marić je ranije večeras rekao da je dojava o udesu primljena oko 16.30 a da se nesreća najverovatnije dogodila sinoć oko 23 sata.

Džip je, kako je naveo, iz za sada neutvrđenih razloga probio ogradu kaćkog mosta i sleteo u kanal.

Na licu mesta ispod Kaćkog mosta gde se pretpostavlja da je upao automobil je veliki broj policijskih automobila, dvoje vatrogasnih kola, a Marić je kazao da je pripremljena i dizalica koja treba da izvuče vozilo iz kanala.

U akciji lociranja vozila su učestvovali i ronioci žandarmerije.

Apel Vladi da se usvoji novi zakon

Komitet za bezbednost saobraćaja pozvao je večeras Vladu Srbije i političke stranke da se "ozbiljno" suoče sa problemom "stradanja na putevima" u Srbiji.

"Umesto da prvi korak ka uspostavljanju bezbednog saobraćaja - usvajanje novog zakona - bude napravljen pre četiri godine, vraćeni smo korak unazad pokušajima da se taj tekst zameni nacrtom zakona koji povećava represiju nad građanima i oslobađa odgovornosti nesavesne javne službe i državne organe", navedeno je u saopštenju.

Povodom saobraćajne nesreće u kojoj su stradali članovi Srpske radikalne stranke, Komitet je naveo da "bezbednost saobraćaja na putevima nije nepredvidiva pojava poput vremenske nepogode, već nešto čime se ozbiljnim sistemskim merama može upravljati".

"Apelujemo na Vladu Srbije da kao odgovor na desetine hiljada poginulih, stotine hiljada povređenih i milijarde evra štete, pokaže da ozbiljno shvata pošast zvanu 'stradanje ne putevima'", navedeno je u saopštenju.

Komitet za bezbednost u saobraćaju ukazao je i da se na "srpskim putevima strada bez obzira na političku, nacionalnu i versku pripadnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: