"Batut": Ispravno mleko "Aptamil 1"

Ispitivanje mleka za bebe "aptamil 1" pokazalo je da ono ne predstavlja rizik po zdravlje, saopštio je Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

17:35

Default images

Kako se navodi, uzorak je ispitivan u pogledu mikrobioloških svojstava, prisustva pesticida, teških i toksičnih metala, biološke vrednosti, kao i prisustva lekova i psihoaktivnih supstanci prirodnog i sintetskog porekla.

Takođe se navodi i da je, "s obzirom na nalaz velikog broja sasušenih čestica - organske prirode poreklom od delimično izmenjenih sastojaka analizirane mlečne formule za bebe, uzorak zbog organoleptičkih osobina koje odstupaju od osobina karakterističnih za higijenski ispravnu dečju hranu ove vrste, ocenjen kao higijenski neispravan".

"Uzimajući u obzir prirodu čestica nađenih u navedenoj mlečnoj formuli za bebe, smatramo da upotreba navedene mlečne formule nije predstavljala rizik po zdravlje", navedeno je u saopštenju.

Ocena zdravstvene ispravnosti "aptamila 1" obavljena je po nalogu Sektora za sanitarni nadzor - Ministarstva zdravlja Srbije, i 28. januara u Institut za javno zdravlje Srbije primljen je uzorak proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: