Taktilne table u zgradama opštine

Opština Stari grad je na ulazima u zgrade u Makedonskoj i Nušićevoj ulici postavila ploče na Brajevom pismu, kap pomoć slepima u korišćenju usluga opštine.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

17:31

Default images

Predsednica opštine Mirjana Božidarević rekla je da je oppština u tu svrhu izdvojila 142 hiljade dinara što nije mnogo "s obzirom na značaj table za slepe koji dolaze u opštinu".

Opština Stari grad je na taj način postala prva opština koja je postavila taktilne tabe namenjene slepima, rekla je Božidarević i podsetila da je pre nekoliko godina uradila i prilaznu rampu na ulazu u zgradu.

Prema njenim rečima, opština ima u planu da ugradi indukcione petlje za gluve i nagluve osobe u šalterskoj službi opštine.

Predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić rekao je da taktilne table imaju ogorman značaj za snalaženje slepih i rekao da žali što se u Srbij radi samo na postavljanju zvučnih semafora, ali ne i durgih sredstava koje bi olašale kretanje i pristup slepim ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: