Suđenje bez javnosti

Suđenje Biljani Perendžić-Ilić, optuženoj da je ćerku i muža polila kiselinom i lakše ih povredila, počelo je u Četvrtom opštinskom sudu u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2009.

13:02

Default images

Glavni pretres odvija se bez prisustva javnosti. Sudsko veće sudije Milana Londrovića na takav korak se odlučilo zbog zaštite interesa maloletnog deteta i porodičnih prilika.

Perendžić-Ilić, koja je optužena za krivično delo nasilje u porodici, boravi u Centralnom zatvoru od sredine decembra prošle godine, pošto joj je odlukom sudskog veća određen pritvor.

Iako je javnost isključena sa glavnog pretresa, shodno zakonu, izricanje presude biće javno.

Ona je uhašena nekoliko dana posle incidenta koji se dogodio 8. decembra prošle godine, pošto je za to prvobitno krivila muža, protiv koga je i Tužilaštvo zatražilo istragu zbog istog krivičnog dela.

Ubrzo zatim tužilaštvo je promenilo zahtev, utvrdivši da je Perendžić-Ilić lažno teretila supruga.

Incident se dogodio kada je Biljana sa suprugom Mladenom, od koga se razvodi, povela četvorogodišnju devojčicu na pregled u bolnicu. Supružnici su se posvađali, pa je, kako se sumnja, Ilićeva u jednom trenutku iz torbe izvadila flašicu esencije i polila muža, ali i ćerku.

Devojčica i njen otac zadobili su lakše opekotine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: