Bačena bomba na kuću grčkog tužioca

Ručno napravljena bomba eksplodirala je jutros ispred zgrade u kojoj živi glavni grčki tužilac za borbu protiv terorizma Dimitri Papagelopulos.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 12.02.2009.

11:08

Default images

Eksplozivna naprava na gas je bila manje snage i prouzrokovala je samo materijalnu štetu na zgradi, javila je italijanska Ansa, pozivajući se na grčke medije. Napadnuta je i kancelarija bivšeg ministra spoljnih poslova iz redova socijalista Teodorosa Pangalosa i kancelarije jednog komunističkog dnevnog lista.

Na meti su bili i tužioci i branioci u slučaju suđenja najvećoj grčkoj terorističkoj grupi "17. novembar", optuženoj za 23 ubistva i mnogobrojne bombaške napade u Atini između 1975. i 2002. Saslušanje je okončano 2007. godine, a sudije su podigle optužnice protiv 13 članova te grupe.

Vlasti su rekle da je jedna osoba lakše povređena, a svi napadi su izvršeni bombama kućne izrade, od kamping-bočica gasa za kuvanje.

Policija je navela da napadi nisu izazvali veću materijalnu štetu.

Neobično je što je većina bila tokom dana što je zabrinulo organe reda jer napadači uglavnom takve napade izvode noću.

Niko nije preuzeo odgovornost za napade identične onima koje izvode anarhističke grupe, koje nasrću na državne institucije, banke i automobile. Hapšenja su retka.

Napadi "vatrenim bombama" su se pojačali od nemira u decembru 2008. godine za šta je povod bila pogibija jednog dečaka u napadu huligana na policijsku patrolu u Atini.

Policija je večeras ispalila suzavac na omladinu koja je demonstrirala tokom protesta anarhističkih grupa u Solunu, koje su zahtevale oslobađanje iz pritvora uhapšenih u decembarskim nemirima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: