Ju-Es stil će izvoziti manje

Generalni direktor Ju-Es stila Ričard Vič kaže da će ove godine, zbog svetske ekonomske krize, smederevska čeličana, najveći srpski izvoznik, izvoziti manje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.02.2009.

09:45

Default images

U intervjuu za "Večernje novosti" Vič je rekao da se kriza značajno odrazila na industriju i tržište čelika, na porudžbine za proizvode od čelika. Da bi se prilagodili trenutnoj situaciji, u ovoj kompaniji su doneli odluku da konsoliduju proizvodnju u Evropi, tako što će privremeno obustaviti pojedine proizvodne celine u Srbiji.

"Potpuno smo uskladili proizvodnju sa potrebama naših kupaca. Kriza će svakako uticati na to da u ovom periodu ne izvozimo kao u najbolje vreme", dodao je on.

Vič je objasnio da Ju-Es stil ima konstantno dobre odnose sa Vladom Srbije koju obaveštava o svim važnim potezima.

“Tako je bilo u vreme kupovine i kada smo sprovodili program rešavanja viška zaposlenih. Tako je i sada, u vreme krize", kazao je Vič, koji je i potpredsednik Američke privredne komore.

"Komora se, od osnivanja 2001, postavila kao značajan partner vlasti, i čini mi se da aktivno učestvuje u ekonomskom razvoju Srbije, kroz partnerstvo i dijalog sa svim stranama koje pokazuju interesovanje da unapredjuju poslovno okruženje, pogotovo kada je reč o pitanjima od vitalnog značaja za poslovne aktivnosti domaćih i stranih investitora okupljenih u Komori", rekao je Vič.

On je naglasio da je članicama Američke privredne komore kojih ima 180, važno da se u Srbiji radi operativno, da se razvija infrastruktura i ubrza proces dobijanja dozvola, kako bi moglo da se pravovremeno pristupi rešavanju ključnih problema i izazova, važnih za ekonomsku stabilnost i dalji razvoj investicione klime u ovoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: