SPO traži naslednika Draškoviću?

Vuk Drašković, osnivač i predsednik SPO-a, neće se kandidovati za lidera stranke na sledećem izbornom saboru SPO-a, saznaju Novosti. Drašković bez komentara.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Četvrtak, 12.02.2009.

00:56

Default images

Drašković je, prema informacijama tog lista, spreman da ustupi mesto nekom od mlađih saboraca, a unutar stranke se već spekuliše da najviše šanse da postane naslednik za sada ima potpredsednik SPO-a i ministar za dijasporu Srđan Srećković.

Sabor SPO-a trebalo bi da se održi ovog proleća, ali kako saznaju Novosti, da bi se pripremile promene u vrhu, ali i zbog ekonomske krize, zasedanje vrhovnog organa SPO-a najverovatnije će biti odloženo. Druga opcija je da se održi Sabor, ali da ne bude izborni, a da se tek na narednom promoviše naslednik nekrunisanog "kralja trgova" koji je simbol SPO-a već 19 godina. Drašković će ostati idejni vođa stranke i moguće - počasni predsednik.

Potpredsednik SPO-a Srđan Srećković, povodom informacija do kojih su došle Novosti, izjavio je tom listu da je "SPO u procesu modernizacije i organizacionog prilagođavanja u skladu sa platformom evropske srpske desnice".

"Cilj nam je da okupimo pojedince, institucije i organizacije kojima su zapadna civilizacija i očuvanje nacionalnog identiteta nacionalni prioritet. Tome ćemo prilagođavati i organizacione promene u stranci", rekao je Srećković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: