EK: Opasnost od špijuniranja

Evropska komisija saopštila je da se suočava sa povećanim rizikom od špijunaže, a špijuni se predstavljaju kao lobisti, novinari i volonteri.

Izvor: Beta

Četvrtak, 12.02.2009.

00:45

Default images

"Kao bilo koja velika organizacija koja ima posla sa osetljivim i poverljivim informacijama, uvek ima ljudi koji pokušavaju da dođu do njih", rekla je portparolka Evropske komisije Valeri Rampi.

Ona je potvrdila da kruži interna poruka u kojoj se upozoravaju zaposleni u Evropskoj komisiji da "pretnja od špijunaže raste svakim danom".

"U velikom broju zemalja, tragači za informacijama, lobisti, novinari, privatne agencije i treće strane, nastavljaju da pokušavaju da dođu do osetljivih i poverljivih informacija u Komisiji", rekla je ona.

Prema njenim rečima, pripadnici obaveštajnih službi "više puta su pokušali da izlože opasnosti informacije Evropske komisije".

"Ne upiremo prstom na novinare, to može biti lepa volonterka, plavuša sa dugim nogama", rekla je Valeri Rampi.

Evropska komisija predlaže usvajanje evropskih zakona i nadgleda sprovođenje sporazuma, među kojima su i oni o konkurentnosti i budžetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: