14 obolelih od legionarske bolesti

Na Svetskom prevenstvu u rukometu u Hrvatskoj 14 državljana Srbije obolelo je od legionarske bolesti, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 11.02.2009.

16:19

Default images

Neposredno posle takmičenja objavljeno je da je dijagnoza legionarske bolesti postavljena kod šest navijača - četvoro Norvežana, jednog Danca i jednog Hrvata - koji su pratili utakmice u prvoj fazi takmičenja, u Poreču.

Odeljenje za prevenciju i kontrolu zaraznih bolesti u Institutu "Dr Milan Jovanović-Batut" sprovelo je odmah potom aktivan epidemiološki nadzor nad svih 99 građana iz Srbije koji su prisustvovali takmičenju.

Dijagnoza legionarske bolesti je postavljena kod 14 osoba muškog pola. Svi oboleli dobili su instrukciju da se jave Institutu za tropske i infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije.

Jedan oboleli je danas smešten u bolnicu zbog zapaljenja pluća i u dobrom je opštem stanju, a ostalim obolelima, koji imaju blagu kliničku sliku (glavobolja, malaksalost, povišena telesna temperatura, suv kašalj i bolovi u mišićima) savetovano je kućno lečenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: