Direkcija: U Palati nema mesta

Ministri razmišljaju o preseljenju u Palatu Srbije, ali u Direkciji za imovinu Republike Srbije kažu da tamo nema mesta.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.02.2009.

16:18

Default images

U Vladi Srbije ozbiljno razmišljaju o tome da se presele na Novi Beograd, u nekadašnju Palatu Federacije. Ostvarenje te ideje, ipak, neće biti lak posao. U Direkciji za imovinu kažu da je ta zgrada već popunjena jer ima više hodnika nego kancelarija.

Međutim, Vlada Srbije ni ne zna koje sve zgrade poseduje, pa je premijer naložio da se sva državna imovina konačno popiše.

Da li će ministri i Vlada Srbije sedište u centru grada zameniti onim na Novom Beogradu?

Ideja o preseljenju državne administarcije u nekadašnju Palatu Federacije, a sad Palatu Srbije, potekla je od nekolicine ministara.

Za Vladu bi to značilo bolju koordinaciju, a za građane spas od saobraćajnih kolapsa u središtu grada u vreme poseta stranih delegacija i štrajkova. U Palati Srbija, na površini od 65.000 kvadrata, postoje 744 kancelarije, svaka zauzima oko 30 kvadrata, 13 sala za konferencije, šest salona, tri dvorane i dve garaže.

Sada je u Palati smešteno šest ministarstava, a mesta više nema, tvrde u Direkciji za imovinu i navode da je, ako Vlada želi tamo da se preseli, potrebno uložiti novac u adaptaciju.

Prostorije Vlade Srbije već se nalaze na 20 mesta i zauzimaju 150.000 kvadratnih metara, a procenjuje se da je vladinim činovnicima potrebno još oko 50.000 kvadrata.

Međutim, Vlada ni ne zna šta sve poseduje, pa je premijer naložio da se popiše sva državna imovina.

Prema dostupnim podacima, Vlada poseduje 435 objekata.

Od toga, 156 vila i zgrada i 181 stan, a država poseduje i 87 poslovnih objekata, kao i 50 garaža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: