Grupa mladića pucala u autobusu

Novosadska policija saopštila je da su neidentifikovani mladići pucali u autobusu gradskog saobraćaja, ali niko od desetak putnika nije povređen.

Izvor: B92

Subota, 31.01.2009.

12:09

Default images

Kako B92 nezvanično saznaje, pretpostavlja se da je u pitanju obračun dve grupe huligana. Policija radi na pronalasku počinitelja tog krivičnog dela, navedeno je u saopštenju.

"U vozilu garažni broj 907, kojim je upravljao vozač Kopanja Miroslav na liniji broj 7, na stajalištu u Bulevaru Jaše Tomića oko 23.55 desila se pucnjava u autobusu od nekih huligana, takoreći. U vozilu je bilo putnika koji su polegali na pod autobusa da ne bi neko bio ranjen, srećom nije bilo povređenih ni poginulih", kaže Slavko Kumazec, dežurni dispečer GSP Novi Sad.

"Verovatno je to došlo do obračuna nekih mladića. Ispaljeno je 4-5 metaka, koji su izbušili treća vrata i jedno bočno staklo je razbijeno. Vozač je bio uplašen, pa je došao sa vozilom u vozni park, naknadno je policija izvršila uviđaj", objašnjava Kumazec za B92.

Gradonačelnik osudio incident

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić osudio je incident i rekao da je na policiji da identifikuje počinioce, a na tužilaštvu da ih adekvatno procesuira.

"Radi se o delu izazivanja opšte opasnosti. Ono što je problem je da vozač nije odmah prijavio slučaj, već tek kada je došao ujutru da preda smenu", kaže Pavličić za B92.

"Mi sada trpimo posledice onoga što se dešavalo pre 15-20 godina. Bili smo bili grad koji je u neposrednom ratnom okruženju, duplirali smo broj stanovnika i sada trpimo posledice. Ono što je problem celog društva, što se vidi i na ovom slučaju, jeste narušen sistem vrednosti gde najmanji povodom može biti razlog da neko potegne pištolj", dodaje on.

Gradonačelnik Novog Sada ocenjuje da je ključno ulagati u obrazovanje, ali i u organe zaštite i navodi da je u toku tender za nabvavku opreme za Policijsku upravu u tom gradu.

"U protekloj, a pogotovo u ovoj godini, ulažemo 400 miliona dinara u sistem video nadzora u našem gradu. U ovoj godini imaćemo instalirano 1.200 kamera na najprometnijim raskrsnicama, u obdaništima, školama, dečjim igralištima. Gradimo jedan poseban link koji će imati u policiji, ugrađujemo najmoderniji softver pa će ceo grad biti pokriven sistemom video nadzora", izjavio je Pavličić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: