Split: Napadnuti Zvezdini košarkaši

Košarkaši Crvene zvezde napadnuti su sinoć na splitskom aerodromu prilikom povratka iz tog grada posle utakmice sa domaćim timom u okviru regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2009.

01:52

Default images

Grupa od oko 20 huligana upala je u aerodromsku zgradu i kamenjem i flašama gađala članove "crveno-belih", ali i ostale putnike za Beograd, među kojima je bilo i dece. Napadači su posle incidenta pobegli kroz drugi ulaz, nakon što je u zgradu stiglo policijsko pojačanje. Košarkaški klub Split izvinio se Crvenoj zvezdi zbog incidenta.

Od košarkaša Crvene zvezde povređen je samo Amerikanac Andre Ovens, koji je zadobio posekotinu na nozi.

Generalni menadžer Zvezde Milan Opačić izjavio je da taj napad treba gledati kao izolovani incident i da ne treba stvarati dodatnu napetost. Opačić je kazao da je od ambasade Srbije u Hrvatskoj zatražio da od tamošnje policije zatraži izveštaj o incidentu.

Splitska policija saopštila je da je pokrenula istragu povodom tog napada.

"Policija provodi istragu radi utvrđivanja okolnosti događaja i utvrđivanja identiteta napadača", izjavila je portparolka Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marina Kraljević-Gudelj.

Opširnije na sportskim stranama B92.net

Policija: Huligani nisu koristili kamenje i flaše

Splitska policija pregledala je danas video snimke kamera na aerodromu Split koji pokazuju da grupa huligana koja je napala članove beogradskog košarkaškog kluba Crvena zvezda, igrače nije gađala kamenjem i flašama.

Prema nezvaničnim informacijama koje je prenela agencija Hina, video snimak pokazuje da maskirana grupa, koja je upala u zgradu aerodroma Split nije bacala kamenje i flaše, a nisu imali ni palice, kako su preneli neki mediji u Srbiji.

Prema istim izvorima, grupa maskiranih osoba je utrčala u aerodromsku zgradu kroz čekaonice, zbog čega su se košarkaši i vođstvo Crvene zvezde uplašili i razbežali po zgradi.

Jedan policajac koji je bio u to vreme na dužnosti u aerodromskoj zgradi, odmah je zaustavio grupu, tako da su oni ubrzo napustili aerodrom, tvrde neimenovani izvori bliski policiji na koje se poziva agencija Hina.

Na incident su danas reagovali i predstavnici navijačke grupe splitskog Hajduka, "Torcide", koji su odbacili tvrdnje dela medija da su oni učestvovali u događajima na splitskom aerodromu, objavivši da njihova navijačka grupa nema nikakve veze s napadom na beogradske košarkaše.

KK Split se izvinio Zvezdi

Košarkaški klub Split izvinio se za incident na aerodromu u tom gradu gde su hrvatski huligani napali igrače i članove rukovodstva Crvene zvezde.

Direktor Splita Petar Skovrlj naveo je da je uprava kluba učinila sve što je mogla kako bi susret prošao bez incidenata, što se i dogodilo.

"Izražavam duboko žaljenje zbog doživljenih neugodnosti ekipe Crvene zvezde i prateće delegacije, koje je, potpuno neopravdano, izazvala grupa huligana, protivnika sporta", rekao je Skovrlj u saopštenju, a preneli hrvatski mediji.

"Naš klub se u potpunosti ograđuje od ovih nemilih događaja sa željom da se nikad više ne ponove, jer su u potpunoj suprotnosti sa temeljnim vrednostima sporta... Uveren sam da ovaj tužni i nepotrebni incident neće narušiti odnose naša dva kluba", dodaje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: