Đilas: Poštovana procedura za Vero

Formalno-pravna procedura za dobijanje dozvole za izgrađu supermarketa "Vero" u Ulici vojvode Stepe je ispoštovana, kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2009.

19:20

Default images

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, gradonačelnik je objasnio da je problem u načinu na koji su kompanije i preduzeća, pre svega stambena zadruga "Prostor", ostvarile pravo na korišćenje tog zemljišta. Đilas je precizirao da su tako oštećeni stanari koji su imali potpisane ugovore za obezbeđenje parking mesta i izgradnju parkića.

"Radovi na toj lokaciji trenutno su obustavljeni, a ukoliko se pokaže tačna informacija da su oni nastavljeni, protiv odgovornih će biti podnete krivične prijave", rekao je on.

Prema njegovim rečima, razgovori sa stanarima i "Veropulosom" će biti nastavljeni, a grad će i finanasijskim sredstvima pomoći kako bi se pronašlo rešenje za građane koji tu žive i omogućilo im se da ostvare prava koja su imali pre 20 godina.

"Očekujem od investitora, s obzirom na to šta su partneri, za koje naravno 'Veropulos' ne snosi odgovornost, uradili u prethodnom periodu, da pokaže razumevanje i izađe u susret građanima", dodao je Đilas.

Stanari tri solitera Vojvode Stepe 251 i Kostolačke 60, koji su protestuju zbog izgradnjee supermarketa "Vero", obratili su se nadležnim državnim organima sa molbom da preispitaju, kako navode, sve nezakonite radnje prilikom izgradnje tog objekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: