Krivična prijava protiv Ugljanina

Gradsko pravobranilaštvo u Novom Pazaru podnelo je Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Sulejmana Ugljanina i 50 aktivista SDA.

Izvor: FoNet

Sreda, 21.01.2009.

15:51

Default images

Krivična prijava je podneta zbog sumnje da su počinjena krivična dela ubistva u pokušaju, nanošenja teških telesnih povreda, učestvovanja u tuči, ugrožavanja sigurnosti, izazivanja opšte opasnosti, sprečavanje službenih lica u obavljanju službene dužnosti i nasilničkog ponašanja, saopšteno je iz kabineta gradonačlenika Novog Pazara Mirsada Đerleka.

U krivičnoj prijavi je navedeno da je Ugljanin predvodio grupu građana koja je "izvršila napad na zgradu Doma kulture".

Gradsko pravobranilaštvo je od Skupštine Srbije zatražilo da ukine imunitet ministru Ugljaninu radi pokretanja postupka.

Gostujući u emisiji Stanje nacije, Meho Omerović, potpredsednik Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića, ocenio je da je to upravo potvrda da je Ugljanin jedini krivac za incidente tokom vikenda, dok funkcioner Ugljaninove koalicije Esad Džudžević smatra da to nije tačno. Inače, gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek pozvao je ministra u Vladi Srbije Sulejmana Ugljanina da se sastanu u petak, 23. januara, u zgradi gradske uprave, u vreme koje sam odabere.

Kabinet ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina odgovorio je da je on spreman da primi gradonačelnika Novog Pazara Mirsada Đerleka u petak 23. januara u 9 sati u Vladi Srbije.

Murić: Ugovor o zakupu ništavan

Član Gradskog veća Novog Pazara Fevzija Murić ocenio je da je ugovor Bošnjačke liste sa opštinom o zakupu prostorija u Domu kulture, bez saglasnosti Direkcije za imovinu, "ništavan".

Na konferenciji za novinare Murić je rekao da taj ugovor zato ne može biti ni predmet sudskog spora i da po Članu 2. gradske odluke nijedna politička partija ne može imati prostorije u gradskoj upravi.

"Bošnjačka lista nije imala valjan ugovor o zakupu", rekao je Murić i dodao da će najbolje rešenje tog spora doneti sud.

Prema njegovoj oceni, Rešenje Odeljenja za stambeno komunalne poslove kojim je 13. januara usvojena žalba koalicije o iseljenju iz zakupljenog poslovnog prostora, predstavlja dokaz da lider Stranke demokratske akcije Sulejman Ugljanin u upravi ima "svoje" ljude koji opstruišu rad.

On je pojasnio da je nakon zaključka Gradskog veća to Odeljenje bilo dužno da donese rešenje o iseljenju, što nije učinjeno.

SDA: Objaviti ugovor s agencijom za obezbeđivanje

Portparol Stranke demokratske akcije Enis Imamović ponovio je zahtev da organi lokalne samouprave Novog Pazara javno objave ugovor sa agencijom koja je angažovana za obezbeđivanje prostorija.

Ta stranka u saopštenju navodi da predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić zna o kojoj se agenciji radi.

"Na pitanje ko je uneo oružje u zgradu opštine, Ljajić je odgovorio da opština ima ugovor sa uredno registrovanom firmom za obezbeđenje", tvrdi Imamović.

U saopštenju se traži i da Grad Novi Pazar identifikuje osobu koja je na radnom mestu pucala i pogodila člana Bošnjačke liste Adnana Ganića.

"Ukoliko Novi Pazar ne objavi ugovor i ime, Bošnjačka lista će danas podneti zahtev povereniku za informacije Rodoljubu Šabiću", navodi se u saopštenju.

Generalni sekretar SDP Mirsad Jusufović je agenciji Beta potvrdio da postoji regularan ugovor sa agencijom za obezbeđenje i da će svi dokumenti, "ukoliko je to potrebno", biti dostavljeni nadležnim organima.

"Koliko ja znam, SDA nije nikakav nadležni organ i ti dokumenti neće njima biti dostavljeni", rekao je Jusufović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: