Dinkić: Uskoro ekonomske diplomate

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da bi konkurs za ekonomske savetnike u ambasadama Srbije trebalo da bude objavljen do kraja januara.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.01.2009.

20:00

Default images

Dinkić je kazao da konkurs nije mogao da bude objavljen ranije jer nije bio promenjen Zakon o Vladi, kako bi se omogućilo da Ministarstvo ekonomije delegira te ekonomske diplomate.

"Kada je vlada formirana, promenjen je Zakon o ministarstvima, promenjena sistematizacija Ministarstva ekonomije, usvojeno koliko ekonomskih savetnika bi trebalo da bude i sada se objavljuju konkursi", naveo je Dinkić.

Dinkić je rekao da gradovi u kojima će biti locirani nisu glavni gradovi tih zemalja, nego ekonomski centri i to u onim zemljama sa kojima Srbija ima najveću ekonomsku saradnju.

"Tako na primer predstavnici u Americi neće biti u Vašingtonu, već u Čikagu, imaćemo nekoliko predstavnika u Nemačkoj, dva u Italiji i dva u Austriji", rekao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: