Tadić: Moguć rebalans budžeta

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će rebalans budžeta biti mogući odgovor države na finansijsku krizu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 19.01.2009.

20:56

Default images

On je najavio da će funkcionisanje javnih finansija biti periodično proveravano tokom ove godine. "U ovakvom vremenu ne možete danas da donesete budžet i kažete da sledeći dolazi za godinu dana, već na svaka tri meseca morate da merite prolazno vreme", rekao je Tadić za B92.

"Nadam se da nećemo morati da pravimo rebalans, ali ako bude loših pokazatelja, ova vlada će kao odgovorna morati da reaguje na taj način", dodao je Tadić.

Prema njegovim rečima, mere državnog intervencionizma u ekonomiji biće neophodne kako bi Srbija savladala posledice svetske finansijske krize i rebalans budžeta treba doživljavati kao jednu od takvih mera.

Tadić je ponovio da će borba za očuvanje radnih mesta biti najvažniji zadatak vlade u uslovima finansijske krize, ali da to ne znači da će posao zadržati oni čija su radna mesta fiktivna, a to se pre svega odnosi na državnu administraciju.

Tadić "siguran" u koalicione partnere

Osvrćući se na odnose u vladajućoj koaliciji, Tadić, koji je i lider Demokratske stranke, istakao je da u vladi povremeno ima nesuglasica, ali da je "siguran" u sve koalicione partnere.

"Ne možemo da izmislimo parlament koji bi bio u skladu sa formiranjem jedne superstabilne vlade. Svaka vlada bi danas u skladu sa izborom građana bila prepuna ideoloških suprotstavljenosti", rekao je Tadić.

On je istakao da se DS do sada potpuno držala po strani od sukoba Srpske radikalne stranke i Srpske napredne stranke i da nije pravila nagodbe sa radikalima kako bi bilo omogućeno blagovremeno usvajanje budžeta za 2009. godinu.

"DS da je htela da se ponaša politički nekorektno, mogla je da počisti sve mandate poslanika koji su prišli Tomislavu Nikolići i tako podrži stranku koja nema nikakve šanse u budućnosti, a da politički marginalizuje Tomislava Nikolića", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: