Jeremić: Zajednički naći rešenje

Cilj srpske diplomatije je da što više članica EU nastupi zajednički na pronalaženju načina da se odblokira proces integracija Srbije u Uniju, kaže Vuk Jeremić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.01.2009.

15:55

Default images

Ministar spoljnih poslova Srbije je rekao da je izuzetno zadovoljan današnjim sastankom sa šefom švedske diplomatije Karlom Biltom i da će Stokholm nastaviti da snažno podržava Srbiju i ceo Zapadni Balkan na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Sa Biltom sam razgovarao o pronalaženju modaliteta za prevazilaženje trenutnih prepreka na putu Srbije ka EU, izjavio je Jeremić i dodao da je dogovoreno da Stokholm i Beograd zajednički nastupe u toj diplomatskoj akciji.

Jeremić je najavio da će narednih dana o ubrzanju evropskih integracija Srbije razgovarati sa ministrima spoljnih poslova Slovenije, Italije i Francuske, tokom poseta tim zemljama, kao i da će sa brojnim šefovima diplomatija obaviti telefonske razgovore.

Jeremić je rekao da će u ponedeljak posle sastanka Saveta ministara EU biti održan sastanak predstavnika evropske "trojke" i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: