Putin: Obama iskren i otvoren

Ruski premijer Vladimir Putin rekao je da se nada da će se ruski odnosi sa SAD unaprediti pod administracijom novoizabranog predsednika Baraka Obame.

Izvor: B92

Subota, 17.01.2009.

12:37

Default images

Putin je Obamu nazvao "iskrenim i otvorenim" i naveo je da je Moskva bila ohrabrena onim što je opisao kao "pozitivne signale tokom Obamine predsedničke kampanje". Međutim, izjavio je da će Rusija "sačekati da vidi" kakav će kurs zauzeti Obama, kao i da Rusija i Zapad moraju da uvažavaju međusobne interese i poštuju jedni druge.

Putin je to rekao rano jutros u razgovoru sa urednicima novina u Drezdenu, tokom kratke posete Nemačkoj, čiji cilj je bilo pridobijanje podrške u gasnoj krizi sa Ukrajinom, zbog koje su Evropi 11 dana bile obustavljene isporuke gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: