Tadić na listi uticajnih političara

Predsednik Srbije Boris Tadić po izboru evropskih novinara za rang listu poljske televizije TVP deseti je najuticajniji evropski političar.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.01.2009.

18:24

Default images

Više uticaja od Tadića od istočno-evropskih političara imaju samo ruski premijer Vladimir Putin, poljski premijer Donald Tusk, a zbog sukoba Gruzije i Rusije prošlog avgusta i predsednik Gruzije Mihail Sakašvili.

Trojku najuticajnijih predvodi predsednik Francuske Nikola Sarkozi koga su evropski novinari ocenili pre svega za sjajno vođenje Evropske unije tokom poslednjih šest meseci kada je Francuska bila na njenom čelu.

Sledi nemačka kancelarka Angela Merkel, za njom ruski premijer Vladimir Putin, dok je sadašnji predsednik Rusije Dmitrij Medvedev na 11. mestu, iza Tadića.

Među prvih 10. najuticajnijih evropskih političara iz nove Evrope i zemalja van EU uspeli su da se probiju samo poljski premijer Donald Tusk na sedmo mesto, redsednik Gruzije Mihail Sakašvili na deveto i Tadić na deseto mesto.

Daleko za njima je češki predsednik Vaclav Klaus na 16. mestu, a predsednik Poljske Leh Kačinjski završio je tek na poslednjem, 20. mestu.

Anketu su sastavljali novinari 29 redakcija iz cele Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: