Pajtić: Moguća saradnja sa SNS-om

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić kaže da nije isključeno da u budućnosti dođe do saradnje između te stranke i Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Izvor: Beta, Dnevnik

Četvrtak, 25.12.2008.

01:36

Default images

Pajtić je za novosadski “Dnevnik“ rekao da, uprkos njegovom ličnom mišljenju da se demokrata "ne postaje preko noći", saradnja između DS-a i SNS-a "u nekoj budućnosti nije nemoguća".

"Na osnivačkoj skupštini naprednjaka bili su i mnogi ambasadori iz zemalja Evropske unije i drugih zapadnih zemalja. I očigledno je da je ta stranka postala prihvatljiva za naše evropske partnere", kazao je Pajtić.

On je dodao da je ono što danas govore i za šta se zalažu čelnici SNS-a u političkom smislu uglavnom prihvatljivo za DS i podsetio je da su se oni odrekli i "ideala stvaranja Velike Srbije kroz ratove, antievropske ideologije i šovinizma kao politike".

Pajtić je u intervjuu "Dnevniku" kazao i da je sporazum o prodaji Naftne industrije Srbije i opredeljivanje osnovne cene praktično završila prethodna vlada Vojislava Koštunice.

Prema njegovim rečima, Srbiji se u političkom smislu "ne bi isplatilo" da raskine aranžman s Rusijom, za koji je rekao da je "zatečen iz prethodne vlade, ali koji je u značajnoj meri sada popravljen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: