Antić predsednik Skupštine grada

Kandidat SPS-a Aleksandar Antić izabran je za predsednika Skupštine grada Beograda. Smenjeni direktori domova zdravlja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.12.2008.

11:27

Default images

Antić, koji je bio šef odborničke grupe SPS-a, izabran je tajnim glasanjem za predsednika gradskog parlamenta umesto Branislava Belića koji je ranije danas podneo ostavku na tu funkciju. Inače, na današnjoj sednici gradske skupštine razrešeni su dužnosti direktori domova zdravlja Zvezdara i Palilula, zbog navoda o zloupotrebama, a imenovani su novi.

Za izbor Antića glasalo je 58 odbornika, dok je za kandidata Srpske radikalne stranke i koalicije Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija Nemanju Šarovića glasalo 49 odbornika.

Antićev izbor, osim odbornika SPS-a, podržali su i odbornici liste Za evropski Beograd i Liberalno-demokratske partije.

Za zamenika predsednika Skupštine, većinom glasova izabran je Zoran Alimpić iz Demokratske.

Od 8. oktobra 2007. do 14. jula ove godine Alimpić je obavljao funkcije predsednika Skupštine grada i vršioca dužnosti gradonačelnika grada Beograda.

Gradonačelnik Dragan Đilas, upitan o ingerencijama novih članova gradskog veća – Željka Ožegovića i Aleksandre Gojković - rekao je da neće imati određen resor, već će pomagati tamo gde najviše mogu da doprinesu.

Odgovarajući na pitanje da li će sa skupštinske govornice neko javno objasniti šta se dešava sa izgradnjom mosta na Adi, Đilas je rekao da se "most gradi" i da ne treba da se od toga pravi politička priča.

"Ne vidim da treba da se pravi velika politička priča o nečemu za šta postoje ugovori, gde su izabrani izvođači i gde se prate rokovi. Najvažnije je da Beograd dobije most", rekao je Đilas.

O direktorima domova zdravlja

Skupština grada Beograda razrešila je po skraćenom postupku direktore domova zdravlja Palilula i Zvezdara i na njihovo mesto postavila vršioce dužnosti na period od šest meseci.

Direktorke su smenjene zbog, kako je utvrdila gradska i republička budžetska inspekcija, kršenja zakona o javnim nabavkama.

Direktorka Doma zdravlja Palilula Jasminka Jelić razrešena je na lični zahtev, a na mesto vršioca te dužnosti imenovan je Srboljub Raspopović.

Na mesto vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Zvezdara imenovana je Leposava Bunjak umesto dosadašnje direktorke Branke Grujić.

Smenu direktorki tih zdravstvenih ustanova tražila je sekretarka za zdravstvo Dragana Jovanović zbog navodnih zloupotreba pri javnim nabavkama. Nju je postavila na to mesto kao nestranačku ličnost Liberalno-demokratska partija.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je tim povodom za B92 da će LDP podržati gradsku sekretarku za zdravstvo, ističući da je na to mesto došla kao osoba sa integritetom i stručnošću.

Đilas je rekao da će za desetak dana biti poznat izveštaj komisije koja ispituje poslovanje kliničko-bolničkih centara u Beogradu. Dodao je da u nalazu gradske budžetske inspekcije nije bilo dokaza da su direktori tih centara prekršili Zakon o javnim nabavkama.

"Tu se nećemo zaustaviti i komisija će konstrolisati sve zdravstvene ustanove u Beogradu pod ingerencijom gradskih vlasti", rekao je Đilas.
Takođe, odbornici Skupštine grada su, po skraćenom postupku, razrešili dužnosti i direktora Arene Beograd Đorđa Milutinovića i imenovali na tu funkciju Dejana Petričevića.

Terba da budu razrešeni i imenovani i članovi upravnih i nadzornih odbora u nekoliko preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad.

Odbornici bi trebalo da razmatraju i razrešenje i postavljenje novih članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na teritoriji glavnog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: